Често задавани въпроси

Искам и аз! Как?Моите фотосесии са пътуване към теб самата - "фотосесии с душа" (една клиентка ми го каза така - "Искам и аз фотосесия с душа"). Колкото си по-открита, толкова по-силни стават снимките. Разкажи ми през какво минаваш, на какъв етап в живота си, какво ти е важно да покажеш в този момент. Какво си представяш - къде си, в какво си облечена, какво настроение излъчваш, какво искаш да оставиш в миналото и какво желаеш да привлечеш за в бъдеще? Кои цветове ти резонират, кой сезон е... Всичко това лежи в основната нишка на всяка индивидуална фотосесия.

Кога?

За мен всеки сезон е специален. Лятото е диво и необуздано, есента е златна и прегръщаща, зимата е минималистична и много спокойна, а с пролетта вдишваме отново, с пълни гърди, приказни пастелни цветове. Когато и да избереш ще бъде специално!

Къде?

Има два варианта - единият е ти да дойдеш при мен и аз те водя по моите гори и планини, езера и морета. Във втория аз идвам при теб и ти ме водиш по твоите скали, върхове и долини.

Колко?

"Забележителни жени" - 300 лв - включва беседване и оформяне на идеята, лично и професионално заснемане, насоки за позиране по време на сесията (при нужда - процесът е изключително фин и естествен), подбор и художествена обработка на всеки избран кадър, лично отношение и много настроение. Евентуално + транспортни разходи и нощувка, ако е много далеч.
- Разполагам с голям гардероб разнообразни стилове дрехи - рокли, поли, ризи, платове. Също така мога да сътворя красиви прически и артистичен грим (погледнете в "Автопортрети"). При желание за съдействие от моя страна ще доуточним горепосочената цена.

"Майка и дъщеря" - 150 лв - Това е специален личен проект и средствата, събрани от него, ще ми помогнат да продължа да запечатвам изключителните майки на България и света. Също да правя изложби и интимността и красотата в отношенията да бъдат видени и да служат за вдъхновение на хората. Цената включва поддръжката на техниката, която ползвам, времето и енергията ми в улавяне, обработване и селектиране на желаните кадри. Вие получавате цяла галерия с висококачествени художествени снимки и ставате част от този проект.

А след това?

В рамките на два месеца ръчно подбирам и обработвам художествено всяка снимка. Предавам ги в ниска резолюция за социални мрежи чрез линк в wetransfer.com. При желание за разпечатване на някоя в голям формат изпращам оригиналния обработен файл.

Предаваш ли сурови (.arw) кадри?

Не. Суровият файл е основата, на която се изгражда финалния художествен продукт на моята работа.

Пътуваш ли?

Всичко е възможно, въпрос на договаряне. При пътуване от моя страна транспортните разходи и, при нужда, нощувката, се покриват за сметка на клиента.

Кога ще са готови снимките?

В рамките на два месеца. При непредвидени обстоятелства ще бъдеш уведомена и снимките ще бъдат обработени по най-бързия начин след това.

Колко време пазиш галериите?

Хубаво е да си ги копираш на поне две места. Аз ги пазя, понеже са част от портфолиото, но всичко може да се случи.

Колко време продължава една фотосесия?

Около 1:30 ч. (без пътуване от и до самото място на снимките)

Колко снимки ще получа?

Всички качествени и въздействащи кадри (около 50).

Мога ли да подаря фотосесия?

Разбира се, свържи се директно с мен! Но имай едно на ум, че моите снимки са трансформация и човекът, на когото искаш да подариш такова преживяване, трябва да е готов и да иска да бъде видян и заснет.

Снимаш ли и друго?

Да - сватби, деца, продукти, отразявам събития. Интересувам се от красотата във всичките ѝ форми и бих се радвала да обсъдим твоите идеи!

Свържи се с мен

Ако имаш въпроси, погледни Често задаваните въпроси.


Можеш да се свържеш с мен и през Фейсбук страницата "Фотографиите на Йоана".