Забележителни жени

Всичко започна с приятелки, които преобразявах по някоя моя идея и снимах в гората до нас. До май 2022. Отидох на първия си женски ритрийт и животът ми се промени. Запознах се с изключителни дами, част от които в последствие ме потърсиха, за да уловя в кадър тяхната женственост, мекота, сила и промяна. Сиянието на душите им. И разбрах какво наистина искам. Да показвам Забележителността у всяка жена. Защото сме изключителни!


Дълбоко в гората, сред мъгли и дивни поляни живее Толиана. Диша и чувства с природата в Земя на Силата. Днешната галерия е посветена на свещената и връзка с конете - нейната страст и призвание. Благодарна съм, че ме покани да бъда част от нейния свят. Благодарна съм, че я познавам.


Кремена. Засия в последните лъчи на слънцето, преди да потъне зад планината. Вълнение, блясък, свобода, топла кръв, движения. Тази сесия беше бърза, спонтанна. Някак чудно се подредиха всички малки и големи детайли и успяхме да запечатаме късчета от душата ѝ в кадър.


Облечена в есенните цветове, Ива сияе. Класа, красота, женственост, това виждам в нея. Удоволствие за сетивата беше да я снимам.


Росица. Една от най-феноменалните фотосесии, които съм имала. И една от най-впечатляващите жени, с които имам радостта да се познавам и да наричам приятел. За мен този следобед край реката беше пътуване, дълбоко разбиране и притихване, съзерцание и трансформация. Видях толкова много нейни лица и състояния. Чувствах се благословена. Това е смисълът, за който толкова време копнях. Да създавам красота, да я споделям и да бъде тя видяна и от други. Да срещам сродни души и заедно да творим един по-стойностен свят.


Маноела и къната. Една магия, която исках да видя на живо и да се запозная с нея от 2014 - когато за пръв път на бял свят се появи INDI ART CAFE - Ателие за рисуване с къна . Е, мечтите се случват и тази чудна есен имах честта и удоволствието да заснема нейната дълбочина и нейния талант. Тя е тиха, скромна, топла и с огромно сърце. Мястото, на което снимахме, беше много нейно и й пожелавам съвсем скоро да има къщата на мечтите си в гората. А рисунките, които съживява с къната... е, тях сами ще ги усетите.


Бойка. Една фотосесия, посветена на трансформацията и смелото ново начало. Тя е силна, опитна, мъдра и преживяла много, жена, която отваря нова страница в живота си. Професионалист и собственик на Каламия - студио, в което се чувстваш прегърнат, разбран и обгрижен.
В нея виждам силата на духа, мекотата на жената и майката, свободата на това сам да избираш посоката си, мъдростта на годините. Благодаря, че бях част от твоя път. Очакват те чудеса!


Лидия е магия - дълбока, фина, ефирна, талантлива и просто диша изкуство. Има много лица и приема много форми на женствеността. Дара е вярната ѝ спътница.

„Нека е празник!“
Благодарна съм за доверието, с което Елизавета ме дари, за смелостта ѝ да се остави в моите ръце, да я окича цветно и различно, за спокойствието ѝ да се покаже истинска, въпреки дъжда. Беше студено, беше мокро, тя нагази и в студен извор, но остана мека, откровена и уязвима.


Нежност, доверие, красота - тук са събрани моите приятелки, с които цялото пътешествие започна. Стилизирането, прическите, грима и тоалетите - всичко е подбрано от мен и моя гардероб. А те ми се довериха и се оставиха на процеса. Грацията на първата снимка вляво е абитуриентка, роклята и бижутата са нейни и беше магия да я снимам на ръба на тази скала.

Свържи се с мен

Ако имаш въпроси, погледни Често задаваните въпроси.


Можеш да се свържеш с мен и през Фейсбук страницата "Фотографиите на Йоана".